Vaag motorritje

Zondag ben ik een stukje gaan motorrijden, zoals wel vaker. ‘t Is alleen nogal een maf rondje geworden, met vooral wat doodlopende stukjes:

[map id=”map3″ w=560 h=400 z=11 kmlautofit=no lat=”51.483899″ lon=”5.593414″ kml=”https://www.grendelman.net/files/gpx/20120115-track.kml” maptypecontrol=false streetviewcontrol=false]

 

Dit soort dingen is altijd weer aanleiding om m’n GPS tooltjes weer eens te bekijken en zo nu en dan wat nieuws uit te proberen. Zo ontdekte ik vandaag een programma genaamd ‘Viking‘. Het heeft vaag iets weg van een primitieve versie van MapSource, maar het kan ook wel wat dingen die MapSource niet kan. Ik moet er nog eens wat verder mee spelen, maar wat ik er tot nu toe mee gedaan heb, en wat prima ging, was een specifieke track uit een backup van mijn Garmin wegschrijven als GPX bestand.

Dit GPX bestand heb ik vervolgens met GPSBabel omgezet naar KML. Voor de volledigheid (en ter referentie voor mezelf) plaats ik hier de volledige GPSBabel invocatie:

gpsbabel -t -i gpx -o kml,points=0,line_color=A00000FF,line_width=4 -f <gpx-file> -F <kml-file>

Dit zorgt ervoor, dat er geen storende “placemarks” in de KML komen, en dat de track wordt weergegeven met een lijn van 4 pixels breed, in de kleur rood, met een opacity van 0xA0, wat neerkomt op ongeveer 60%.