Motorrit door de Drôme

Op woensdag 8 augustus 2008 heb ik deze route gereden vanaf Le Camping Moto. Op verzoek van een mede-rijder plaats ik ‘m hier:

 
Gebruik de map-controls om in/uit te zoomen en de kaart te verschuiven. Bekijk op Google Maps. Download KML.

De benodigde achtergrondinformatie: het KML bestand is met GPSBabel gemaakt van een originele, ongewijzigde GPX track uit een Garmin Zümo. Standaard levert dat een nogal lijvig KML bestand op, omdat GPSBabel ook ‘placemarks’ voor trackpunten genereert. Ten eerste heb je daar niet zoveel aan, en ten tweede wordt het bestand daardoor te groot om in Google Maps te kunnen laten zien. Door de optie ‘points=0’ mee te geven voor de KML output laat je de placemarks weg. De invocatie van GPSBabel wordt dan:

gpsbabel -t -i gpx -f 20120808-track.gpx -o kml,points=0 -F 20120808-track.kml

Ik heb de track ook geconverteerd naar een route op de manier die ik al eerder beschreef:

gpsbabel -i gpx -o gpx -f 20120808-track.gpx -x transform,rte=trk \
-x nuketypes,waypoints,tracks -x simplify,error=1k -F 20120808-route.gpx

Met ‘error=1k’ kreeg ik 24 routepunten; met ‘error=0.2k’ kreeg ik er 127. De eerste variant volstaat, en levert op een Garmin Zümo vrijwel helemaal de route op zoals we hem gereden hebben. Het enige verschil zit ‘m in een stukje weg dat de Zümo weigert te gebruiken op de route, waardoor er een rare ‘zijstraat’ in komt te zitten. Dat zal wel een fout in het kaartmateriaal zijn. Download de GPX met de route.